Onko saamani pysäköintivirhemaksu aiheellinen?

Ajoneuvoa kuljettaneella henkilöllä, omistajalla tai haltijalla, joka katsoo pysäköintivirhemaksun  aiheettomaksi, on oikeus maksuajan (30 päivää) kuluessa esittää oikaisuvaatimus pysäköinninvalvojalle.

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti (sähköposti, kirje tai sähköinen lomake) ja toimitettava pysäköinninvalvojalle. Oikaisuvaatimuksen tekeminen ei jatka maksuaikaa. Maksu palautetaan maksajan ilmoittamalle pankkitilille, jos oikaisuvaatimus hyväksytään.

Vapaamuotoisessa oikaisuvaatimuksessa tulee olla:

  • asianumero, jota oikaisuvaatimus koskee (pysäköintivirhemaksun tai maksuvaatimuksen yläosasta)
  • oikaisuvaatimuksen tekijän nimi ja osoite
  • oikaisuvaatimuksen tekijän henkilötunnus (Tarvitaan mahdollista maksun palautusta varten)
  • IBAN-tilinumero (Tarvitaan mahdollista maksun palautusta varten. Jos tilinumeroa ei ilmoiteta, on palautus nostettavissa vain Isojärven kaupunkitoimiston kassasta, Järvikatu 10. Nostosta on sovittava etukäteen.)
  • vapaamuotoinen selostus virheestä tai tapahtumien kulusta sekä perustelu maksun aiheettomuudesta
  • liitteeksi voi laittaa todisteita, joihin oikaisuvaatimuksen tekijä haluaa vedota


 


 

Pysäköinninvalvoja tutkii ja käsittelee kirjalliset oikaisuvaatimukset ja pyytää niihin tarvittaessa lisäselvityksiä. Oikaisuvaatimuksesta tehdään kirjallinen päätös, joka lähetetään asiakkaalle postitse.

Pysäköinninvalvojan päätökseen saa hakea muutosta hallinto-oikeudelta. Valitus tulee jättää Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksi saannista. Valitukseen on liitettävä pysäköinninvalvojan päätös, todistus maksun suorittamisesta määräajassa sekä muu mahdollinen selvitys, johon nyt halutaan vedota ja jota ei ole aikaisemmin esitetty. Muutoksenhakijalta voidaan periä hallinto-oikeudessa 250 euron oikeudenkäyntimaksu. Maksua ei peritä, jos hallinto-oikeus muuttaa päätöstä muutoksenhakijan eduksi.